546. Merkkilakat

*pyyhkii pölykerroksen lisää teksti-napin päältä*

Seuraavana vuorossa merkkilakkojen esittely. Merkkilakkojen ensimmäisen ostaminen laukaisi isomman keräilyvimman ja innosi enemmän kynsienkoristeluharrastukseen. Ensimmäiset merkkilakkani olivat O.P.I.:n Crown Me Already ja Orlyn Ingenue, jotka molemmat löytyvät kokoelmista. Crown Me Alreadyä on jopa kaksi pulloa, sillä sain pari vuotta sitten kammottavan painajaisen jos edellinen loppuisi joku päivä. (Siltikään käyttänyt kumpaakaan pitkään aikaan. *häpeää nurkassa*)

Ensin kuitenkin yhdellä maailman typerintä nimeä kantavat nufut eli oikeammin sanottuna Nfu (jonkin piste välissä) Oh -lakat. Tämän merkin suurin idea oli Opal-kokoelma, jonka merkki lopetti kuitenkin pari vuotta sitten, koska eivät saaneet kai enää materiaaleja tehdäkseen näitä. Lisäksi olen ostanut yötaivas lakan GS14 ja random vaaleanpunaisen cremen ja mustan jellyn, kun oli pakko mielle tehdä kynnet, joissa vähän kuin upottaisi leimauksen mustan jellyn alle. Pullon design erottaa nufuset muista lakoista ja miinuksena pidän niiden kohtuu voimakasta tuoksua. 

Lakat ovat koostumukseltaan 5-free ja ovat myös cruelty free (julmuusvapaita? eettisiä? o.O *lisätkää luontevampi käännös*) Lakat taitavat olla korealaisia, mutta lakkapullon pohjassa lukee Ranska. 


Opit, Opit, Opit. O.P.I.:n lakkoja taitaa löytyä jokaiselta kynsiharrastajalta, sillä ne ovat helposti saatavilla ja yksi tunnetuimmista kynsilakkabrändeistä.

O.P.I. on yhdysvaltalainen merkki, joka on perustettu vuonna 1981 Kaliforniassa. O.P.I.:n uusimmat lakat ovat 5-free, koska 2006 he poistivat DBP:n ja tolueenin lakoista. Vanhemmat lakat ovat 3-free ja tuoksun perusteella tolueenin kyllä huomaa helposti.

Opit ovat omia suosikkejani merkkilakoista ja siksi ne ovatkin määrällisesti eniten edustettuina merkkilakoista. Löytyy hyvälaatuista cremeä, shimmeriä, glassfleckiä, glitteriä, mattaa, holoa ja tekstuuria. <3 Kuvasta puuttu I Snow You Love Me ja Pure, sillä ne majailevat koristelulakkalaatikossa. 


Orly on yhdysvaltalainen merkki, jonka lakat ovat 4-free koostumukseltaan. Tänä vuonna Orly täyttää 42 vuotta. 

Orly on lakkamerkki, jota olen omistanut enemmänkin, mutta osa lähtenyt kiertoon dupejen tai muun syyn takia. Tykkään merkistä ja nämä viehättävät itseäni todella paljon ulkonäöllisesti. Jotenkin vaivaton pullon muoto ja silikoninen korkki on helppo vääntää auki, vaikka vähän jumittuisikin. 


Zoya on perustettu 1986 Yhdysvalloissa Zoya ja Michael Reyziksen toimesta. Merkin lakat ovat 5-free koostumukseltaan. 

Zoya on vähän vaikeammin saatavilla oleva merkki, sen hinta Ebayssäkin on kohtuu korkea ja Nailcity lopetti sen maantuonnin. Hinta ja vaikeampi saanti selittää lakkojen pienen määrän kokoelmassani, vaikka jäinkin pohtimaan monen muun Pixie Dustin hankkimista aikoinaan.Toki näitä saa vielä Cesarsshopista, josta pitääkin tilata pitkään miettimäni Alicia. 

Näissä on joukossa Valerie, joka on oikeasti glassfleck, mutta holotin sen aikoinaan, sillä omistin jo monta samanlaista, mutta en tuon väristä holoa.


Jos jokin merkkilakkamerkki on ikinä ollut itselle vähän meh, se on Essie. Essie on eniten tunnettu hyvälaatuisista cremeistä, mutta muutaman perusvärin lisäksi en ole koskaan kokenut tarvitsevani niitä jokaisessa värissä. Muut lakkakoostumukset ovat aina viehättäneet enemmän silmää. Lisäksi Essiessä on suurta plussaa leveä suti, mutta se ei pelkästään saa hankkimaan esimerkiksi näitä Opien tilalle. 

Essie on yhdysvaltalainen merkki, joka on perustettu 1981. Merkki myytiin 2010 L'Orealille. Essien lakat ovat monien muiden tapaan 5-free.


China Glazet ovat yksi rakkauslakkamerkkejäni. <3 Vaikka niissä olen törmännyt eniten laadun vaihteluun vajuvine glittereineen ja lakkapohjan erottumisineen cremeissä olen ihastunut niin moneen lakkaan tältä merkiltä. Varsinkin holokokoelmat Tronica ja Kaleidoscope ovat mieleeni; OMG-holot ovat mielestäni liiankin holoisia. 

China Glaze on valitettavasti kuitenkin vain 3-free, vähän toivoisin, että hekin siirtyisivät 5-freepohjaan. Lisäksi näissä on kapoinen suti, mutta silläkin on oppinut lakkaamaan oikein hyvin. 

China Glaze on myös yhdysvaltalainen ja se on perustettu 1998.


Color Clubejakin kokoelmassani on olut enemmän ja tämä on toinen merkki, jossa cremet erottuvat ja niitä pitää ravistella oma aikansa. Mielenkiintoisimpia lakkoja tältä merkiltä on ehdottomasti Halo Huesit, jotka toimivat myös leimauksessa. Tästä huolimatta en omista kuin pari, vaikka suunnitelmissa olisi aina tilata jokin lisäksi. :D Lakat ovat 3-free koostumukseltaan.

Color Club on perustettu 1979 ja yrityksen omistaa ja sitä pyörittävät naiset. Color Club on muiden lakkamerkkien tapaan yhdysvaltalainen.


Viimeisenä muutama yksittäinen. Illamasquan Raindrops ja Pink Raindrops oli pakko saada (osaksi nimen takia), mutta tykkään lakoista muutenkin ja muita samanlaisia kokoelmassani ei olekaan. Moyran 54-lakan latoin näihin, vaikka olin hieman epävarma sijoittelusta. Kuitenkin sitä käytetään joissain kynsisalongeissa niin lisäsin sen näihin. Butter London on suosikkikultaiseni tälläkin hetkellä, osaksi siksi, että ei ole vielä tarvinnut etsiä uutta. 

Deborah Lippmanin Champagne Supernovan ostin väsytystaistelulla Heliumialta, sillä ihastuin tuohon jo vuosia sitten. Hänen karsiessaan reippaammin kokoelmaansa sain sen viimein itselleni. <3 Nails incin Baker Street minulla on puhtaasti nimen takia. Fiksua, mutta tuo on kuitenkin vain minikokoinen ja periaatteessa kivan sininen. :D Ehkä sen olemassa olo annetaan anteeksi.


- Dimavarien

6 kommenttia:

 1. Kerrankin joku muukin, joka ei välitä Essiestä! Wohoo! :D Olen luullut olevani ainoa :'D

  Nufut on kyllä kauniita, harmi vaan että koko sarja lopetettiin ja taisi tulla jollain toisella nimelläkin. Tosin on niiltä tullut uutuuksia, mutta taisivat keskittyä enemmän geeleihin yms. Peruslakkoja, voiteita, kynsinauhaöljyjä ei enää ole.

  Itse tykkään Chinasta juurikin kapean sudin vuoksi, esim. IsaDoran ja Essien leveät sudit ovat ihan kamalia :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Essie on vaan jotenkin niin... tylsä. :D Hyvä laatuisia cremejä joo ja metalliset toimii mainiosti leimailussa, mutta jokin mättää. Halvemmillakin merkeillä on kivoja cremejä ja leimalakkoja riittää.

   Ah, en ole seurannut sen enempää, mutta eipä nyt jätä niin isoa lovea kynsimaailmaan. Noi Opalit oli aikoinaan uniikempia, mutta nyt miltei joka indiellä on omat flakiensä.

   Mähän en ole ikinä oppinut lakkaamaan siististi eli periaatteessa ihan sama minkä kokoinen suti. Kynsinauhat aina kerroksissa lakkaa, jotka joutuu siistimään.

   Poista
 2. Oli mielenkiintoista lukea sun ajatuksia kokoelmasta ja merkeistä :) Sulla on aivan ihania kynsilakkoja! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että teistäkin kivoja postauksia. Itselle todella hyödyllisiä, kun näkee kokoelman kokonaisuuden ja huomaa mitkä ovat vain jääneet ajelemaan ja mitkä ovatkin kivoja, mutta ei ole muistanut niiden olemassa oloa. :)

   Poista
 3. Heh, pitäisköhän iteki joskus käydä omat lakat lävitte? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsellä ainakin avannut silmät mitä onkaan kokoelmissa. :D

   Poista