543. Indielakat

 Ajattelin esitellä vuoden aluksi hieman lakka- ja laattakokoelmiani jaottelemalla niitä karkeasti indieihin, merkki- tai vaihtoehtoisesti salonkilakkoihin, markettilakkoihin ja väliinputoajiin. Väliinputoajilla tarkoitan edullisia lakkoja, jotka monesti eivät ole joko myynnissä Suomessa tai ovat peräisin Avonin ja Dermosilin kaltaisilta konsulttimyyjiltä.

Parhaimmillaan lakkakokoelmassani on ollut kuusisataa lakkaa, josta lukema on tullut alas kolmeensataan ja noussut takaisin neljäänsataan. Tarkka määrä tällä hetkellä Nail Polish Rackin tilastojen mukaan on 398, mutta en ole listannut sinne leimalakkoja, alus- tai päällyslakkoja enkä myöskään toppereita tai vesivärilakkojani. Kyllä omistan vesivärilakkoja, vaikka en ole vielä tehnyt kynsiä niillä. Hei, uudenvuodenlupaus, pitää testata niitä tämän vuoden puolella! Kahden tytön kynnet -blogin Ronja oli väritellyt valkoisia leimoja vesivärilakoilla. Esimerkiksi voisi testata tuota tekniikkaa tai väritellä leimoja värityskirjan tapaan,

Mistä muusta aloittaisi kuin niistä rakkaimmista. Indiet, monilukuiset eri merkkiset indiet, joita kokoelmiin on kertynyt lähes kaksi Helmer-lipastolaatikkoa (180 kpl). Suurin osa on hankittu ulkomaisista verkkokaupoista. Osa on tekijöiden omista kaupoista, Llarowelta, Harlow & Co:lta, Hypnotic Polishilta tai Pretty Polishilta. Paljon pienempi osa on kotimaisilta lakkamyyjiltä, kuten Cesarsshopilta tai MiNailsiltä ihan vain syystä, että ulkomaisilla on yleensä parempi valikoima ja tilaan monia eri merkkejä yhdessä tilauksessa. Toiseksi opiskelijana joutuu katsomaan hintaa tarkemmin. Kahdella eurolla syö jo yliopistolla. :D

Indielakat, etsi Waldo eli piilotteleva Hits Unconventional, joka ei kuuluisi joukkoon. :D
Indielakoista kuulin jo kohtuu varhaisessa vaiheessa kynsiharrastusta, kun aloitin blogin pitämisen Prunellan kanssa vuonna 2011. Indielakat olivat tuolloin enimmäkseen, puhtaasti omaan muistikuvaan tukeutuen, jellyglittereitä. Esimerkiksi Lush Lacquer etenkin tulee mieleen, tosin sekin on vaihtanut nimeään vuosien varrella Polish Me Silly’ksi. Tuolloin Prunella taisi olla enemmän jellysandwitchien perään, itse yritin kerrostella kanssa, mutta ne eivät aiheuttaneet sortumista.

Indielakan nimeähän käytetään lakkamerkeistä, jotka ovat yleensä yhden ihmisen omistamia ja pyörittämiä. Monesti määritelmään lisätään, että lakat ovat käsinsekoitettuja, mutta myös pienimuotoisen tuotannon tekemät lakat hyväksytään indie-termin alle.

Ensimmäinen indielakkani oli Polish This! -blogin Annielta ostamani Elevation Polishin Marmolada. Pullon pohjassa oleva etiketti sanoi Marmolda, mutta se oli vain typo. Säilytin sen pitkään kokoelmissa, koska siinä olevat pyöröglitterit muistuttivat minua saippuakuplista (rakastan niitä!), mutta en ikinä lakannut sillä, joten laitoin sen kiertoon.

Oikea sortuminen indiemaailmaan kävi törmätessäni netissä Liquid Sky Lacquerin termoholoihin, josta piti heti selvittää mistä näitä kaunottaria mahdollisesti pystyi tilaamaan. Silloin Liquid Sky Lacquerin sivuilta ei suoraa pystynyt tätä tekemään, mutta laitoin myyjälle sähköpostia ja sainkin riemu-uutisen, että hän postittaa myös Suomeen. Näillä leikkiminen oli ihan liian kivaa heinäkuussa 2013. Tätä merkkiä kertyi usean vuoden ajalta lisää, mutta tällä hetkellä en ole yli vuoteen tilannut mitään. Osan hankinnoista olen pistänyt eteenpäin, mutta osa on yhä kokoelmissa, vaikka lakan värivaihtelut ovat hidastuneet, ne vielä toimivat, vaikka ovat vanhoja.

Merkki on perustettu 2012 syyskuussa ja sijaitsee Kaliforniassa. Liquid Sky Lacquerin lakat ovat ns. 5-free lakkoja eli niistä ei ole tolueenia, formaldehydiä, formaldehydihartsia, kamferia tai DBP:tä. Määrällisesti Liquidit ovat ylittäneet a-Englandit kokoelmassani. Tästäkin merkistä voin sanoa tarkalleen missä törmäsin tähän. Se oli Sissin blogissa tammikuussa 2013. Ihastuin noihin kynsiin, niissä käytettyihin lakkoihin ja aloin seuratakin Better Nail Daytä tuolloin. Tein tilauksen a-Englandin omaan verkkokauppaan ja heti sen jälkeen parin viikon sisällä Royal Mail lopettikin kynsilakkojen postittamisen ulkomaille. Oikeastaan siis A-englandin She Walks in Beauty ollut siis ensimmäisiä indiehankintoja, jotenkin vain rekisteröinyt tuolloin, että nämäkin olivat indieitä. 

a-England on Adina Bodanan perustama merkki, joka sijaitsee Iso-Britanniassa. Tässä merkissä tykkään todella paljon siitä, että jokaisella lakalla on inspiraationsa esimerkiksi taiteessa tai kirjallisuudessa. Se luo lisää merkitystä lakalle. Nämä olisivat myös sellaisia mitä säilyttäisi, vaikka yhtäkkiä lopettaisi kynsien koristelun. Lakat ovat eläinkokeettomia ja 3-free -lakkoja.


Kolmantena määrällisesti on LynBDesigns. Nämä ovat Etsyssä myytäviä indieitä, jotka ovat usein jonkin kirjan, elokuvan tai televisiosarjan inspiroimia ja siksi niitä onkin ostanut. Toisaalta nämä ovat myös nättejä, vaikka eivät nouse samalle tasolle ylempänä olevien kanssa. Lisäksi näissä on vaihdellut laatu enemmän ja esimerkiksi cremeistä on erottunut väri, että niitä saa ravistella, kun niillä lakkaa.

Merkki on peräisin vuodelta 2011 ja se on yhdysvaltalainen. Lakat ovat myös 5-free. Täytyy sanoa, että tykkään lakasta jo enemmän kun se ei ole näissä pyöreissä pulloissa. :D Hullua, mutta neliskanttiset ovat paljon viehättävämpiä.


Tiedättä varmaan ,että yrittää pitää jostain säännöstä kiinni, mutta silti rikotte sitä? :D Itse monesti ajattelen, että haluan samalta merkiltä vähintään kaksi lakkaa, että ne pitäisi kokoelmissa. Siltikin yksinäisiä muodostuu joko myymällä lakan parin tai kirppisostoksista. 

Yksittäiset lakat ovat Hare Polish Cast in Bronze yksi varhaisimpia kirppishankintojani, joka nostalgiasyistä taitaa olla vielä kokoelmissa. En ole lakannut sillä sitten vuodne 2013. Happy Handsin Fairy Tale on ainokaiseni jo lopettaneelta merkiltä ja tykkään siitä sen verta, että se saa jäädä. Takko Lacquerin Water Elements on niin ikään kirppishankinta, kuten myös Sonnetariumin Snowfall ja Rainbow Honeyn XOXO. Wingdustin Breathing Underwater on varhaisia ulkomailta tilattuja lakkoja, Tamin Gleneagles Glamour ainoana jäljellä kolmikosta ja Pretty & Polished Pretty 2.0 on suosikkini vaaleanpunaisista nudeista. 


Femme Fatale Cosmetics on ihastutti minut termoholoillaan ja glitterillään. Vanhoja minulla oli pari holoa Midnight Masquarade ja Steamy Romance, jotka olin tilannut Mei Mei:ltä. 

Femme Fatale Cosmetics on perustettu 2011 ja ovat tehneet omia lakkojaan 2012 lähtien. Heidän tekemänsä lakat ovat myös 5-free -koostumukseltaan. Femme Fatale Cosmetics tekee myös upeita luomivärejä, joita en ole koskaan kuitenkaan testannut. 


Picture Polisheja varmaan löytyy jokaiselta kynsiharrastajalta pikku hiljaa. :D Itse olen ollut hyvin maltillinen näiden hankinnassa, enkä jostain syystä ole hurahtanut näihin. Laadukkaita ja nättejä, mutta en osaa edes sanoa mitä tarvitsisi näiden kahdeksan lisäksi. 

Picture Polish on australialainen lakkamerkki, jonka lakat ovat 5-free ja vegaanisia. 


Samaten F.U.N. Lacquerin lakkoja minulla on kahdeksan. Näihin törmäsi instassa tuhansine glitterheruttelukuvineen ja sen jälkeen tuli duochromet. Kuitenkin täytyy sanoa, että näistä suosikkeina on perus holot Starry Night of the Summer ja TGIF ja lisäksi glitterinen Storm. Duochromeja osaa käyttää enää oikein. :o

F.U.N. Lacquer on singaporelainen lakka merkki, jonka lakat ovat myös 5-free. Lakkamerkki täyttää neljä vuotta tämän vuoden syyskuussa.


Näitä lakkoja on sitten noudattoman säännön mukaisesti kaksi. Ozoticia voisi olla enemmänkin, mutta Picture Polish on tehnyt uudelleen tämän australialaisen merkin lakkoja. 606 on tehty uudelleen Lizzienä, mutta 602:lla ei taida olla vielä dupea. Crowstoesilta omistan kaksi glitteristä ihanuutta ja Cadillacquereja olen myynyt vähitellen pois ja näistä on kaksi kermaisempaa glitteriä. Dance Legendin Wow Prismit ovat kivoja, mutta Beautiful Lie on nätein omaan silmään. Tuo toinen eli Fallen Angel on vähän turha.

Lilypad Lacquerin lakat ovat uusia hankintoja, joita ehtiny testata ja Polished for Daysit ostin sinisen Londonin takia. Enchanted Polisheja en voi myydä pois, koska maksoin niistä turhan paljon, mutta opinpa sen, etten enää ikinä osta mysteerilakkoja. :D


KBShimmer oli syy miksi ensimmäisen kerran tilasin Harlow & Co:lta. Näistäkin olen ajan mittaan myynyt ei niin kivoja pois, mutta esimerkiksi Blush Hour ja Things That Make You Go Bloom ovat viime vuoden hankintoja. I Only Have Ice For You on ehkä käytetyin glitterini leimojen päällä.

KBShimmer on yhdysvaltalainen, mutta tekee yhteistyötä kanadalaisen Harlow & Co:n kanssa. Lakat ovat 4-free. Merkki tekee myös käsirasvoja, kylpytuotteita muuta sellaista, mutta niitä on pyöritellyt vain ostoskorissa. 


Toinen Harlow & Co:lta ostamani lakkamerkki on Girly Bits. Näiltä voitin aikoinaan Shift Happensin ja loput ostanut itse. Kaikki ovat toppereita ja en ole testannut näiden peruslakkoja tai holoja. Girly Bits on kanadalainen merkki ja heidän lakkansa on koostumukseltaan 3-free.


Darling Diva Polish. Hmh. Voisin sanoa, että näiden muiden indielakkojen keskellä en oikein innostu näistä. Kaikkihan ovat toimivia, tosin nämä duochromet tarvitsevat mieluusti mustan alle näkyäkseen parhaiten. Syy miksi nämä ovat kokoelmassani johtuu puhtaasti siitä, että ne ovat Queen-kokoelmasta. :D Bohemian Rhapsodyn olen myynyt, vaikka kappaleena se onkin huikea. Lisäksi yksi näistä on Seriously Serious, jonka olen ostanut nimen takia. Enkä käyttänyt. Ehkä näiden tarpeellisuutta kokoelmassa pitää pohtia ja lakata näillä.

Darling Diva Polish on yhdysvaltalainen merkki ja lakat ovat cruelty free, mutta en löytänyt tietoa ovatko lakat 3-free vai 5-free.


Nämäkin neljä lakkaa ovat kohtuu turhia kokoelmassa. Silly Lily Polish on jo lopettanut merkki, johon törmäsin, kun tilasin Etsystä Spectraflairiä muiden lakkojen holotukseen. Pigmentti oli mainiota, mutta täytyy sanoa, ettei ole tullut käytettyä näitä muita lakkoja. 


Nämä Too Fancy Lacquerit ovat ihania. <3 Näihin törmäsin Wasting Lifestyle -blogissa. Emma linkkasi Love Varnish -blogin tekemät kynnet, jossa oli leimattu Chocolate Goldilla, joka sitten oli pakko etsiä käsiin. Lopputulema on, että olen lakannut tuolla, mutta en leimannut. :D

Too Fancy Lacquerit ovat 5-freelakkoja ja yritys sijaitsee Hong Kongissa.


Cirqueita omistin ennen Giveawayn voittamista vain pari, French Roastin ja Vaudevillen. Tykkään merkistä kovastikin, mutta niissä on ongelmana, että monet niistä haisevat Tolulle. :D Hyvin hämmentävä haju kynsilakassa. Cirqueihin on tulossa tämän jälkeen lisäystä, sillä tilasin Facets-kokoelmasta kolme lakkaa. 

Cirque on yhdysvaltalainen merkki ja lakat ovat koostumukseltaan 3-free. 


I Love Nail Polish on yksi niistä merkeistä, joita olen ostellut enemmän. Täytyy kuitenkin sanoa, että tykkään etenkin noista kolmesta vanhemmassa pullossa olevista lakoista, uudet ovat olleet aika pitkälti joko todella läpikuultavia tai holoja, joissa on flakietä mukana. Vaikka näitäkin on hankkinut, ei ne ole yhtä kivoja kuin perusholot.

I Love Nail Polish on yhdysvaltalainen merkki ja heidän lakkansa on 3-freelakkoja. 


Colors By Llarowe on merkki, jota on tullut hankittua silloin tällöin. Ehkä merkin vähyyteen kokoelmissa on vaikuttanut myös se, että Llarowe lopetti muiden lakkojen myymisen ja sitten ei näitäkään tilannut. Toisaalta mitään en ole tainnut edes tilata heidän omasta verkkokaupastaan vaan kaksi ovat kirppisostoksia ja muut ovat hankintoja Hypnotic Polishilta. Llarowen vahvuus on holoissa, mutta omaan makuun lineaariset ovat silloin tällöin liian vahvoja.

Colors By Llarowe on Yhdysvalloista ja he aloittivat 2011. Heidän lakka pohjansa on 5-free koostumukseltaan.


Emily de Mollyn leimauslaatat ovat olleet enemmän mielenkiintoisia kuin hänen lakkansa. Toki piti ostaa aikoinaan nuo pyöröglitterlakat eli Cosmic Forcesin ja Oceanic Forcesis, joita ei ole kyllä tullut käytettyä aikoihin. Lisäksi Bellissima ja Hardware ovat pyöröglittereitä, mutta kirkkaassa pohjassa.

Emily de Molly on australialainen lakkamerkki, joka on perustettu 2012. Lakat ovat vegaanisia ja 5-free koostumukseltaan.


Viimeiset vielä. Näitä merkkejä on kertynyt kolme kappaletta kutakin. Potion Polish on näistä uusin tuttavuus, jota tilaisin testiin jouluksi. Olen ehtinyt lakatakin kaikilla ja olleet kyllä rahan arvoisia. Nail Pattern Boldnessit olen tilannut MiNailsiltä ja nuo kaksi tekstuuria ovat hyvä laatuisia, mutta Bigger on the Inside -lakassa kaikki glitter on vajunut pohjalle.

Glam Polishilta olen ostanut muutaman nättimyksen, jossa on mukana tuo The Wrong Alice, joka on suosikkini viime vuonna hankituista lakoista. Omistamani Arcane Lacquerit ovat ihan kivoja, mutta eivät mitenkään erityisiä suosikkeja. Cupcaket ovat mainioita hologlittereitä, vaikka tällä hetkellä tekisi mieli voimakkaampia sävyjä. Powder Perfectin kolmikko on Egyptology III -kokoelman lakkoja. Oikeastaan olisin voinut kotiuttaa koko kokoelman, mutta aina pitää tehdä vaikeita päätöksiä.


Pahoittelut pitkästä postauksesta. :D Näitä on kuitenkin määrällisesti eniten kokoelmissa ja useampaa merkkiä. Seuraavaksi sitten lokakuun kynsiä tiiviimmässä paketissa.

- Dimavarien

9 kommenttia:

 1. Ohoh, melkoinen indie-kokoelma! :o ♥ Waude. Mulla ei varmasti ole puoltakaan tästä määrästä, tosin varmaksi en tiedä kun lakkalistaa en ole päivittänyt mihinkään yli vuoteen... Hupsis :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Mä olen päivittänyt Nail Polish Rackiä, mutta blogissa oleva lista on auttamattomasti vanhentunut.

   Poista
 2. Ihania kuvia ja ihanat indie-kokoelmat! Ja hauska nähdä missä suhteessa lakkoja on toisiin indie-lakkoihin nähden kertynyt. Jännä miten sulla on suhteessa muihin vähemmän Picture Polishia, F.U.N:ia KBShimmeriä, joita muun muassa itselleni on kertynyt ihan hurja määrä... Mutta sulla taitaa toisaalta olla enemmän uteliaisuutta kokeilla eri merkkejä kuten esim. Ozotic, Cupcake ja muutama muukin merkki, jotka taas ovat mulla tyystin testaamatta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tajusin vasta kuvia ottaessa paljon näitä oli kertynytkään. :D Itse, kun tilaan selaan aina koko kaupan läpi ja avaan mielenkiitoiset lakat ja rajaan siitä sitten. Tällöin monesti koriin tulee laitettua uusiakin merkkejä, vaikka ostoslistaa tehdessä edes tiennytkään niiden olemassa olosta.

   Poista
 3. Tosi kiehtovaa historiaa ja hyvänen aika miten aika rientää! Muistan hyvin, kun A Enkkua sai vielä tilattua Briteistä ja silloin pullotkin oli isompia kuin nykyään. Voi sentään. Tässä omankin harrastusuran aikana indiemerkkejä on tullut ja mennyt, osa on lopettanut ja uusista olen vähän pihalla kun en enää juurikaan tilaa lakkoja ulkomailta. Aika monia tässä nähtyjä merkkejä multakin löytyy mutta on myös joitain, joita en omista lainkaan, kuten Darling Diva Polish ja LynBDesigns.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, pullot saisi yhä olla vanhaa kokoa, vaikka 2 millilitralla ole niin suurta eroa. Itselläkin on ne pari tuttua paikkaa mistä vielä tilaa, kun alussa selasi Etsyäkin, mutta nousseet postit eivät enää houkuta kokeilemaan.

   Poista
 4. Hyvä ja mielenkiintoinen postaus! Esittelehän loputki lakkas näin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että tykkäsit. :D Tarkoituksena onkin tehdä muistakin lakoista esittelyt. ^_^

   Poista
 5. Kiva postaus! Kauhea määrä ihania indielakkoja :D Mulla on varmaan 1/3 tästä määrästä vaikka aika usein niitä ostelenkin nykyään. Mä taisin hurahtaa indelakkoihin oikein kunnolla F.U.N Lacquerin myötä muutama vuosi sitten.

  VastaaPoista