386. Konjac sieni

Vaikka hankin Konjac -sienen ennen kun sain Clarisonicin jätin siitä kirjoittamisen myöhemmäksi kun Clarisonic oli tuoreutensa vuoksi ajankohtaisempi. Tämä kasvikuituinen ja maatuva pikkukaveri ei kuitenkaan ihan hirveästi häviä Clarisonicille ihonpuhdistuksen tehostajana vaan antaa iholle hyvin samankaltaisen superpuhtaan ja sileän tunteen. Ja murto-osalla hinnasta!

Konjac, siis mikä ihmeen konjac? Konjac-sienet tehdään mukulapökkövehkan (luin muuten aika monta kertaa pöhkövehkan) glukomannaanipolysakkaridia sisältävistä mukuloista. Konjak sisältää paljon kuitua muttei lähes lainkaan energiaa ja sitä käytetään (lähinnä) Aasiassa ruoka-aineena ja nykyään myös painonhallinnan välineenä (konjac-pillerit). Konjak sisältää myös kaliumia, kalsiumia, rautaa, sinkkiä ja kromia.


Oma sieneni Elite models -merkkinen ja ns. perusversio jossa sieneen ei ole imeytetty mitään extraa vaan sisältää pelkästään sienen omat hyvät aineet. Esimerkiksi CosMeryalla, Ruohonjuurella ja Hyvinvoinnin tavaratalolla on tarjolla tavallisten sienten lisäksi esim. aloe veralla, hiilellä ja kollageenilla buustattuja sieniä. Sieniä on myös isommassa koossa vartalolle suunnattuina ja aion sellaisen jossain vaiheessa hankkia.

Sieni kuivana: kova ja isohuokoinen


Itse sieni:

Itse sieni on kuivana kova  käppyrä, mutta kostutettuna kuitu turpoaa ja pehmenee. Sientä voi käyttää puhdistuksessa joko putsarin kanssa tai yksinään. Sientä kastellaan joko hanan alla tai liotetaan pari minuuttia niin että se turpoaa ja muuttuu kauttaaltaan pehmoiseksi. Liika vesi puristetaan pois ja sieni on valmis käyttöön suosikkiputsarisi kanssa tai vaikka aamupesulla sellaisenaan. Sientä liikutellaan pyörivin liikkein kasvoilla jolloin se auttaa irroittamaan meikin, kuorii hellävaraisesti kuollutta ihosolukkoa ja kiihdyttää kevyesti pintaverenkiertoa (kuten kaikki hieronta).

 Luvattuihin ihon pH:n tasapainottumiseen tai ihon kosteutumiseen ja rauhoittumiseen en osaa ottaa kantaa lukemani informaation perusteella. Sienen väitetään jättävän ihoa suojaavan luonnollisen hydrolipidikalvon paikallee puhdistuksesta huolimatta, mutta tämä tapahtunee vain pelkällä sienellä puhdistettaessa sillä ainakin vaahtoavat sulfaatteja sisältävät pesuaineet aina irrottavat tätä suojakalvoa.

Ja kosteana: pehmeä ja pulleaKäytön jälkeen sieni pestään mahdollisista meikkijämistä ym ja huuhdellaan hyvin ja sitten puristeltuna asetetaan narustaan roikkumaan ja kuivumaan ilmavasti. Sieni kestää käyttöä kahdesta kolmeen kuukauteen ja alkaa lopulta murentua jolloin tiedät hankkia uuden sienen ja heittää vanhan biojätteeseen. Sienen koostumuksen muutosta ei kuulemma voi olla huomaamatta joten uuden tarpeen huomaa kyllä. Ja olen aika varma että haluat sen uuden kyllä hankkia jos hyvää sientä kokeilet!

Omat kokemukset:

Itse tykkään käyttää sientä apuna geeli- tai vaahtomaisen putsarin huuhteluvaiheessa. Käyn ensin kasvot läpi sormin ja irrottelen silmä- ja muun meikin ja sitten nappaan sienen ja alan sen avulla poistaa putsaria. Lopputuloksena on puhdas, hengittävän tuntuinen ja siloinen iho.

Joka tapauksessa sienen kanssa suoritetun puhdistuksen jälkeen iho tuntuu puhtaammalta ja sileämmältä kuin ilman sientä tehdyn puhdistuksen jälkeen joten kevyt kuoriva vaikutus sillä ainakin on. Iho tuntuu myös imaisevan hoitotuotteet paremmin sienen käytön jälkeen. Ehdin käyttää sientä vain pari viikkoa ennen kuin sain Clarisonicin hoitamaan samaa tehtävää, mutta huomasin kyllä kaikenlaisen pienen röhelmän vehentyneen ja ihon siloittuneen. Vartalosientä haluaisin kokeilla käsivarsieni keratosis pilarikseen (karvatupet täyttyvät keratiinilla ja tuntuvat ja näyttävät punoittavilta näpyiltä) tasoittamaan ihoa.

Onko teillä käytössä konjac-sieni tai Clarisonic kuinka isoja muutoksia olette huomanneet?

-Prunella

4 kommenttia:

 1. Juuri tällä viikolla sain oman sienen ja yhdesti olen ehtinyt kokeilla. Suuria muutoksia ei siis ole ehtinyt tapahtua, enkä vielä oikein ole muodostanut mielipidettä tuotteessta. Mutta pitää seurata tilannetta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiinnostaisi kyllä kuullu mitä tykkäilet. :) Minusta kyllä avittaa puhdistuksessa kivasti eikä ilman sientä tai harjaa oikein tule puhdasta.

   Poista
 2. Naamaharjaa en raaskisi ostaa mutta näitä sieniä tykkään käyttää! Tuntuu, että tavan putsarit puhdistavat paljon tehokkaammin ja ihoa ei kiristä sienipesun jälkeen. Taitaapa olla samainen sieni tälläkin hetkellä vessassa roikkumassa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hellävaraisestakin putsarista saa paremmin tehoja, pitäisi testata ihan puhdistusmaidon kanssa myös! Suihkussa ihan killeri. :D

   Poista