312. Depend Gellack

Pitkään luonnoksissa keikkunutta postausta vihdoin ulos. Ja samalla taas postaustaukoa katki.

Voitin tosiaan Pirkanmaan kynsihörhöjen miitistä arvonnasta Dependin geelilakkaukseen aloituspaketin ja vielä muutaman geelilakan ja poistoaineen. Mukava sinänsä kun aiemmin mulla oli kokemusta vaan parin merkin tuotteista. Mereneidiltä itselläni on alus-/päällyslakka ja yksi värilakka ja geelikynsikoulutuksessa kokeiltiin SuperNailin geelilakkausta. 

Aloituspakkaukseen kuuluu kynsien puhdistusaine jota käytetään ennen ja jälkeen geelauksen. Alusgeeli, päällysgeeli ja LED-lamppu. Lisäksi viila ja appelsiinipuutikku kynsien valmisteluun. Värilakat ja poistoaine ostetaan erikseen. Aloituspakkauksen mukana tulee tietysti myös selkeät ohjeet joita seuraamalla onnistuu kyllä.

 Dependin mukaan kynsiä ei tarvitse karhentaa lakkauksen alle. Vanhojen lakkojen poisto ja puhdistusaineella käsittely riittävät. Noudatin luonnollisesti Dependin antamia ohjeita. 

Depend neuvoo aloittamaan alusgeelin (ja värilakan) levityksen neljästä sormesta (pikkurilli-etusormi) ja tekemään peukalot erikseen. Pätevä neuvo koska tällöin joutuu miettimään vaan kummankin käden neljän kynnen pitämistä koskemattomina. Eli tee ensin muut valmiiksi asti ja siirry sitten peukkuihin. 

Putsari, aluslakka, käytetty värilakka ja päällyslakka sekä piskuinen LED-lamppu.

Itse lakkaus menee seuraavissa vaiheissa:

Vaiheessa 1 kynnet puhdistetaan öljyistä cleanserilla. Vaihe 2 on kerros alus(geeli)lakkaa ja 30s kuivatus LED-uunissa. 3. vaiheessa ensimmäinen kerros värilakkaa ja taas 30s kuivatus. Värilakkakerroksia jatketaan kunnes saavutetaan mieluinen peittävyys. Vaiheessa 4 lisätään ohut kerros päällyslakkaa (30s kuivatus). Ja lopuksi kynnet pyyhitään puhdistusaineella tahmaisuuden poistamiseksi.

Ennen viimeistä puhdistusta kynsiin ei todella kannata koskea eikä lakkausta tehdessä kannata nypertää mitään muuta. Mahdolliset kosketuksesta tulevat öljyt heikentävät lakkauksen kestoa ja tehmeaan lakkaan tarttuvat roskat rumentavat lakkauksen. Itsehän söhelsin kaikkia kynsiä yhtä aikaa ja sähelsin vähän muutenkin eli kynsissäni oli nukkaa ja muuta röhnää lakkakerroksien välissä. Turha puhdistusaineen käyttökin voi heikentään lakkausta kun "tahma" ei ole sitomassa geelikerroksia toisiinsa. 

Uskokaa siis kun sanon että tehkää ne 8 kynttä ensin valmiiksi ja sitten ne peukalot. Ja tehkää homma hyvässä asennossa ja valaistuksessa niin lakka pysyy siellä missä pitääkin ja lopputuloksesta tulee siisti!


Nakit uunissa.

Ja se lopputulos: Käytössä Nr. 041 (Uudemmilla on nimetkin)


Minä laitoin kolme kerrosta värilakkaa kun koin ettei kaksi peittänyt tarpeeksi. Ihan kiva sininen, mutta ei ihan suosikkisävy kuitenkaan.  Tein lakkauksen päälle muutamat lakkaukset kynsilakallakin kun kyllästyin. 


En enää ihan tarkkaan muista kauanko lakkausta pidin kynsillä, mutta reilun viikon kumminkin. Ehkä omien toilailujeni takia lakkaus alkoi irrota kynsien tyvestä. Ja sitten tein sen mitä ei missään nimessä saisi: revin ja raaputin lakat irti. Vahinkoakin sain aikaan sillä aika heikot ja liuskottuvat kynnet sain joksikin aikaa. Eli poistakaa geelilakat Dependin ohjeiden mukaan (2 tapaa: öljy + vesi ja poistoaine)!

Kaikenkaikkiaan kokeilu oli positiivinen ja voisin suositella tuotteita niille jotka haluavat kokeilla geelilakkausta kotona. Dependin pakkaus on saatavuudeltaan ja hinnaltaan erittäin hyvä vaihtoehto.

Tässä kuvassa vielä geelilakan poistoaine ja muut saamani geelilakat. Jonkin nuden kaipaisin vielä joukkoon. Se sopisi mukavammin pohjaksi normilakkauksiin kuin nuo värikkäämmät. 
Dependin tuotteet miittiin sponssari Top-kosmetiikka. :)

Jos teille jäi mitään kysymyksiä lakkauksen toteutuksesta niin vastailen mielelläni. :)

-Prunella

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti